Subsidiemogelijkheden

Als deelnemer of bedrijf heb je wellicht recht op één of meerdere opleidingssubsidies via de Vlaamse overheid die jouw training bij The Academy helpt financieren. Op deze pagina vind je een overzicht van alle subsidiemogelijkheden voor onze erkende opleidingen.

KMO-portefeuille

Subsidie voor Vlaamse kmo's en vrije beroepen

The Academy by The Tipping Point is een erkende dienstverlener voor de kmo-portefeuille. Dit betekent dat de Vlaamse overheid 20% tot 30% van het bedrag van onze opleiding betaalt voor kmo’s, vrije beroepen, eenmanszaken en zelfstandigen (in bijberoep).

Het erkenningsnummer van The Tipping Point is Reg. DV.O229775. Via de webapplicatie van VLAIO kan je makkelijk en snel jouw subsidie aanvragen.

Lees hier meer over de kmo-portefeuille en bespaar tot 30% op je opleidingsbudget.

Werkbaarheidscheques

Subsidie voor Vlaamse ondernemingen

Eenmanszaken, KMO’s en grote ondernemingen kunnen tot € 10.000 steun krijgen om knelpunten rond werkbaar werk binnen de organisatie in kaart te brengen om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren.

De aanvraag van deze werkbaarheidscheques werd verlengd t.e.m. 30 november 2023 om verbeteracties mogelijk te maken in de vorm van advies, begeleiding en opleiding waarbij aandacht moet zijn voor het psychosociaal welbevinden van medewerkers. Je kan ze hier aanvragen.

Het steunpercentage van de Vlaamse overheid bedraagt 60%, als onderneming betaal je slechts 40% van het bedrag.

Lees hier meer over het gebruik van werkbaarheidscheques binnen jouw organisatie.