About
The Academy

The Academy by The Tipping Point

The Academy is een initiatief van The Tipping Point, een gerenomeerd opleidings- en adviesbureau uit Mechelen dat zich toelegt op persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. 

Verspreid over de Benelux hebben wij de laatste 8 jaar bij een 200-tal klanten continue leertrajecten ontwikkeld, steeds op maat. Vanuit de duizenden trainingen die hieruit zijn verder gevloeid, hebben wij een selectie gemaakt die we vanaf nu via The Academy kunnen aanbieden aan iedereen die een boost wil geven aan zijn/haar persoonlijke ontwikkeling.

De best practices uit onze ervaringen hebben we omgevormd tot spetterende opleidingstrajecten waar jij deel van kan uitmaken. Verwacht je aan:

  • Doorwinterde senior-trainers die zowel vanuit hun ervaring, als de wetenschap het beste in jou naar boven brengen
  • Professionele simulatie-acteurs die zorgen dat door de juiste oefening je ook effectief met de vaardigheid naar huis gaat
  • Een leertraject dat zowel voor als na de training via digitale Learning Boosters jou heel wat informatie, templates en oefening bezorgt
  • Een sfeervolle locatie waar het makkelijk is om van en met elkaar te leren.

Onze visie op leren

High impact, high-quality learning experiences, dat is waarvoor we het doen.

Dat vertrekt vanuit een visie op leren en vertaalt zich naar leer- en ontwerp principes die ervoor zorgen dat hetgeen je leert bij The Academy ook effectief zal blijven ‘plakken’.

Onze visie op leren: Mind the gap!

De uiteindelijke doelstelling van elke training is dat de aangeleerde inzichten en technieken vertaald worden naar de werkvloer. Dat betekent dus dat leren vertrekt vanuit een ‘gap’ tussen zaken die er nog niet zijn én die er moeten komen door onze trainingen bij The Academy. In die zin is leren dus gelijk aan ‘veranderen’ en dat weerspiegelt zich in onze leer- en ontwerpprinicipes.

Leer- & ontwerpprincipes: high impact,
high-quality learning experiences

Wij gaan voor niets minder dan “Learning that sticks!”. Om dat concreter te maken, hebben wij dat onderverdeeld in een aantal leer- & ontwerpprincipes die je in elk van onze trainingen bij The Academy zult ervaren.

Learning that sticks: 

  • …bevat een afwisseling van leervormen (= Blended learning).
  • …is wetenschappelijk onderbouwd (zowel in de content in de training, als hoe dit wordt overgebracht door de trainers).
  • …is fun & (visueel) attractief.
  • …is verspreid in de tijd en begint dus al voor de effectieve training  (= Spaced Learning).
  • …is herkenbaar en sluit aan bij de voorkennis en leefwereld van de deelnemers.
  • …moet net genoeg en “op tijd” zijn (= “Just enough, just in time-principe” ).

 

Heel concreet ontvang je zowel voor als na elke training digitale Learning Boosters via mail die jou zowel aan het werk zetten, als een verzameling zijn van templates, checklists, … waar je op de werkvloer mee aan de slag kunt.

Locatie Het Bestek

Al onze opleidingen gaan door in de sfeervolle trainingszaal op de eerste verdieping van Het Bestek in hartje Mechelen.
The Hub
Hanswijkstraat 51, 2800 Mechelen
Het Bestek
Melaan 40 , 2800 Mechelen

Parkeren doe je best in Q-Park Lamot.
Guldenstraat 18
2800 Mechelen

let’s talk

Vragen over ons?